Kun olet loukannut itsesi

Murtuma, venähdys tai vamma, joka on vaatinut leikkaushoitoa. Mikäli sinulle on sattunut tapaturma urheillessa ja joudut toipumaan pääsääntöisesti levossa, voi aika äkkiä alkaa tuntumaan pitkältä. Voi olla, että oikein mikään ei huvita, kaikki kiinnostava tekeminen tuntuu vaativan liikkumista ja ajanvieteideat ovat loppu parin päivän pötköttelyn jälkeen. Tylsistyminen ei edistä toipumista, joten omaan makuun sopivia virikkeitä on hyvä hankkia useampia! Tässä artikkelissa kerrotaan vinkkejä siihen, kuinka saada aika kulumaan vuodelevossa.

Kun kaipaat rentoutumista

Etenkin pidemmän toipilasajan ollessa kyseessä voi passiiviselta kuulostava rentoutuminen kuulostaa asialta, jota kaikkein vähiten kaipaa. Monesti kuitenkin vuodelevossa pysyminen on henkisesti raskasta ja kivuliasta, ja sen vuoksi mielen rentouttaminen ja henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää. Rentoutumista voi harjoitella kuuntelemalla esimerkiksi rauhoittavaa musiikkia tai tekemällä meditaatio-harjoitteita. Hyviä vinkkejä tähän saa esimerkiksi Mielenterveysseuralta. Yksi hieman aktiivisempi rentoutumismuoto voivat olla myös äänikirjat. Tarina soljuu tajuntaan kuunnellen ja vie ajatukset pois tylsyydestä ja mahdollisista säryistä.

Kun kaipaat jännitystä

Rentoutumisen vastapainoksi toipilaana kaipaa aika ajoin hiukan jännitystä ja sellaista toimintaa, mitä voi tehdä vaikka ei pystyisi juurikaan liikkumaan. Netti ja televisio tarjoavat iloksi runsain määrin sarjoja ja elokuvia. Netissä voi kokeilla myös esimerkiksi kasinopelejä, joko helppoja slotteja tai strategisia korttipelejä. Hyviä pelejä ja jännittäviä hetkiä tarjoaa esimerkiksi videoslots.com. Toipilasajan voi käyttää myös hyödyllisesti ja opiskella erilaisilla verkkokursseilla. Kun joku tuo tarvikkeet käden ulottuville, toipilaana onnistuvat myös monet käsityöt ja vaikkapa joulukorttien askartelu.